For foreldre
Etter mange år i kiropraktorpraksis med fokus på barn og deres foreldre synes vi det er fantastisk å få spre noe av den kompetansen og kunnskapen vi har opparbeidet oss, og dele noen betraktninger, råd og tips på veien
Daglig møter vi barn i ulike aldre og deres familier. Felles for mange av disse familiene er at de på en eller annen måte er søkende etter gode råd. Barna våre er det mest verdifulle vi har. Vi vil de så vel og vi ønsker å hjelpe og bidra til at de får gode dager og netter gjennom barndommen sin. Samtidig er det en jungel der ute av både gode, og ikke minst ikke fullt så gode kjerringråd, overtro og myter rundt barn og ungdom, og deres smerter og plager.
For det første; barn er ikke små versjoner av voksne. De trenger at helsepersonell har spesialkompetanse på dem. Videre er det heller ikke sånn at vi som helsepersonell alltid vet hva som feiler barnet bare ved å høre på deg som mamma eller pappa. For oss er det veldig viktig å prate med barnet og etablere tillit ved første besøk. Barnet ditt skal føle seg betydningsfull, sett og hørt og vite at deres versjon av sannheten er viktig. Derfor hender det at vi ber mamma eller pappa om å leke stilleleken, mens barnet får forklare og fortelle.


Barn og unge får vondt. De har vondt i rygg og nakke, og de har hodepine og smerter i armer og bein. De fleste av disse vondtene er funksjonelle plager som er ufarlige og for de fleste går over av seg selv i løpet av relativt kort tid. Likevel er det også mange barn og unge som starter med smerter i nakke og rygg tidlig i livet og som blir kroniske smertepasienter senere. Vi skal derfor ta barn og unges plager på alvor selv om de ikke er livstruende eller utløst av sykdommer.
Vi har et ønske om at du som leser skal få oppdatert og forskningsbaserte tips, råd og veiledning for plagene du opplever hos deg selv, hos ditt barn/din ungdom. Dessverre er det ikke forsket nok på muskel- og skjelettplager hos barn og ungdom, så i tillegg til forskningen skal vi alltid dele av vår erfaring. Til sammen har vi fem mer enn hundre års klinisk erfaring og vi lover å være på tå hev for å holde oss og dere oppdaterte på muskelskjeletthelse hos deg som kvinne, gravid og mor, samt hos barn og ungdom fra null til atten år .
Tips & Råd
Mammatommel
Hvordan går det med haiketommelen? Litt vondt i den med all bæring og amming?
Skjermtid
Hvor mye får ditt barn bruke skjerm? Kjenner du til anbefalingen?
Graviditet og trening
Forskning viser at de som fysisk aktive i graviditet opplever færre svangerskapsplager og enklere fødsel.