Ingen produkter i handlekurven

Gravid og opplever nummenhet på fremsiden av låret?

nummen i låret
Er du gravid og opplever nummenhet på fremsiden av låret? Det kan også være en brennende følelse eller stikkende smerter.

Dette kan være tegn på en ufarlig tilstand som heter meralgia paraesthetica. Men det kan absolutt være plagsomt. 

Nummenhet kommer av at man får press på nerven som forsyner huden på utsiden og til dels fremsiden av låret. Nærmere bestemt nervus cutaneus femoris lateralis. Dette er en sensorisk nerve med opphav i det lumbale plexus som passerer gjennom lyskeområdet, og videre ut i låret.

De typiske symptomene ved tilstanden er nummenhet, prikkinger, og til tider brennende smerter på forsiden eller utsiden av låret.

Tilstanden skyldes som regel at nerven kommer i klem under lyskebåndet, eller der nerven passerer gjennom en muskel i lysken.

Smertene kan forverres ved langvarige sitting, lange sykkelturer, ved at du har beltet for stramt eller at du bruker klær som strammer for mye i lysken.

Du er ekstra utsatt for denne tilstanden ved vektøkning, eller under og rett etter graviditet.

Gravide som får det kan som regel trøste seg med at det er lite behov for medisinsk behandling, og det er forbigående for de aller fleste rett etter fødselen.

Det kan uansett være nyttig å få dette bekreftet med en fysisk undersøkelse hos lege, kiropraktor, fysioterapeut eller lignende om du er i tvil eller bekymret, de har også ofte gode råd om tøyning og øvelser du kan gjøre for å lindre plagene.

Er dette nyttig for deg? Eller kanskje noen du kjenner? Del gjerne med dem.

Ønsker du mer informasjon om plager i graviditet? Da er kanskje vår ebok “Barnekiropraktorens guide til bekkenleddsmerter ” noe for deg?