Ingen produkter i handlekurven

Mørketid

Det er mørketid i Norge

Vi er inne i en kald og mørk tid av året. Kanskje kjenner både voksne og barn på økt trøtthet?

For å lette på tiden som gir oss kortere dager og mindre dagslys, kan det være en god idè og gå ut når det faktisk er daglys og nyttiggjøre seg dette. Bare en liten tur ut hjelper. I Oslo i dag står solen opp 9.10 og går ned 1540, så det er noen timer å ta av, selv om dagen er kort

Fordelene ved å få dagslys er:

  • Dagslys gir overskudd og energi
  • Forbygger vinterdepresjoner
  • Hjelper med å opprettholde døgnrytmen

Når vi utsettes for dagslys tidlig på dagen hjelper dette med å gjøre oss søvnige på kvelden. Og, for å få god søvn på kvelden, kan det i tillegg være fordelaktig å unngå det blå lyset fra skjermer og tv tett opp til leggetid, dette gjelder både voksne og barn. Det vil øke søvnkvaliteten og dermed bidra til mer overskudd for store og små.

Det er også viktig å få i seg litt ekstra D-vitaminer i vinterhalvåret, sammen med omega-3 tilskudd. Dette kan gi positive helseeffekter på bevegelsesapparatet, såfremt som immunforsvaret. 

Dersom din familie kjenner på trøtthet i denne perioden av året kan det hende at dere faktisk trenger noe mer søvn enn på sommerhalvåret og hvis mulig, prøve å få til noen flere timer søvn for å komme styrket gjennom mørketiden. Nok søvn vil også være positivt for å være bedre rustet mot forkjølelse og virus som også florerer på denne tiden.

God vinter, og god mørketid!

Med vennlig hilsen

Barnekiropraktoren